لوازم ایدهآل برای آشپزخانه شما: راهنمایی برای خرید موفق
آشپزخانه بی هیچ تعارفی قلب هر خانه است. علتش هم معلوم است! در آشپزخانه است که خوشمزهترین غذاها پخته میشود. بخش مهمی از خاطرات ما در خانه موقعی شکل میگیرد که همراه با دیگر اعضای خانواده برای صرف غذا دور میز کوچک آشپزخانه مینشینیم. انتخاب لوازم آشپزخانه مناسب برای شکلدهی به یک فضای کاربردی و کارامد موضوع بسیار مهمی است. از هود گرفته تا فر، اجاق گاز و سینک ظرفشویی، هر کدام نقش حیاتی در آشپزخانه ایفا میکند.
اینکه بتوانیم تجهیزات آشپزخانه با کیفیت برتر را در میان انبوه برندهای موجود در بازار پیدا کنیم، متناسب با زندگی شهری و آپارتمانهای نهچندان بزرگ بتوانیم لوازم آشپزخانه مناسب برای فضای کوچک را تهیه کنیم، لوازم آشپزخانه با استانداردهای بینالمللی را از میان مارکهای مختلف انتخاب کنیم و شاید از همه مهمتر خرید لوازم آشپزخانه با قیمت مناسب را در دستور کار قرار دهیم، موضوعی است که در ادامه به آن میپردازیم.
در این راهنمای جامع خرید لوازم آشپزخانه، عوامل کلیدی را که باید به وقت خرید این لوازم ضروری آشپزخانه در نظر بگیرید، بررسی خواهیم کرد.
1. خرید هود
انتخاب یک هود آشپزخانه مناسب برای تهویه بو، دود و چربی آشپزخانه، موضوعی بسیار مهم است. وگرنه یک هود بیکیفیت، چیزی نیست جز وسیلهای حجیم بر فراز اجاق گاز که فقط سروصدا دارد و نقشی در حذف آلایندها از آشپزخانه بازی نمیکند. پس برای خرید موفق هود آشپزخانه به این نکات توجه کنید:
اندازه و قدرت تهویه: هودی را انتخاب کنید که به اندازه صفحه اجاق گاز شما باشد و از بالا سطح آن را کاملا پوشش دهید. مطمئن شوید که هود مورد نظرتان قدرت و مکش کافی برای حذف موثر بخارهای ناشی از پخت و پز را دارد. استفاده از هودهایی با قدرت مکش 450 مترمکعب بر ساعت برای بیشتر آشپزخانهها مناسب هستند و هر چه این عدد به 700 و بیشتر از آن افزایش یابد، هود مکش بهتر و البته اندکی سروصدای بیشتری خواهد داشت
هود کانالدار یا بدون کانال: هودهای کانالدار هوا را به بیرون از خانه تخلیه میکنند، در حالی که هودهای بدون کانال هوا را فیلتر میکنند و دوباره به گردش در می آورند. هودهای کانالدار معمولا عملکرد موثرتری دارند اما لازم است نزدیک دیوار نصب شوند.
سروصدا: به دنبال هودهایی با عملکرد کمصدا (یا آنطور که در بازار میگویند: بیصدا) باشید، به خصوص اگر آشپزخانه شما اپن است یا در کنار اتاق نشیمن یا اتاق خواب واقع شده است.
سبک و طراحی: هودی را انتخاب کنید که مکمل زیبایی چیدمان وسایل شما در آشپزخانه باشد. چه از جنس استیل ضدزنگ باشد یا شیشهای مدرن فرقی نمیکند؛ مهم تطابق آن با دکوراسیون شماست.
2. انتخاب اجاق گاز
اجاق گاز، حکم موتور آشپزخانه را دارد. وسیلهای که غذا با آن پخته میشود و خلاقیت آشپزی را شکوفا میکند. هنگام خرید اجاق گاز باید به این موارد زیر توجه کنید:
نوع سوخت: اجاق گاز، برقی یا القایی را بر اساس ترجیحات آشپزی، بهرهوری انرژی و توان سیمکشی برق خانه انتخاب میکنیم. برای ما در ایران که به شبکه سراسری گاز ارزانقیمت دسترسی داریم، بهتر است بین اجاق گاز، برق یا القایی سراغ اجاق گاز برویم. اجاقهای گازی ساخت داخل امکان کنترل دقیق دمای پختوپز را میدهند، گارانتی و خدمات پس از فروش مطلوب دارند، ایمنی مناسبی دارند و به راحتی تعمیر میشوند.
حجم پختوپز: تعداد شعلههای مورد نیاز برای تهیه غذای روزمره یا مواقعی که ممکن است مهمانی داشته باشید را در انتخاب اجاق گاز در نظر بگیرید. اندازه و آرایش شعلههای روی صفحه اجاق گاز را برای قرار دادن ظروف آشپزی خود ارزیابی کنید. خیلی فرقی نمیکند صفحه اجاق گاز استیل باشد یا شیشهای، یا شبکه چدنی اجاق یکپارچه باشد یا جزیرهای. اینها کاملا به سلیقه شما ارتباط دارد و از نظر کارایی تفاوت چندانی ندارند.
گزینههای کنترل: مکانیسمهای کنترلی مانند ولومها، صفحههای لمسی یا نمایشگرهای دیجیتال روی اجاق را ارزیابی کنید. مدلهایی را انتخاب کنید که به شما امکان بدهد میزان گرمای هر شعله را بتوانید به راحتی تنظیم کنید. دقت کنید که مواد سازنده ولومها یا دیگر مکانیسمهای تنظیم دما از جنسی با دوام باشد، بهآسانی داغ نشود و بتواند سالها در آشپزخانه شما کار کند.
ویژگیهای ایمنی: قابلیتهای مربوط به کنترل شعله، قفل کودک و عملکردهای خاموشی زمانبندیشده شعله یا خاموششدن خودکار شعلهها در زمان سررفتن ظرف روی اجاق را در اولویت قرار دهید تا از احتمال بروز حوادث جلوگیری کنید و هنگام پخت و پز نگرانی از ایمنی اجاق نداشته باشید.
3. خرید فر
فر در آشپزخانه برای پخت انواع مختلف غذاها از جمله غذاهای گوشتی و سبزیجات، پخت کیک و شیرینیها و حتی پخت پخت نان مناسب است. از آنجا که فر دارای محفظه حرارتی یکنواخت است، میتواند در تنظیم دماهای مختلف برای پخت مختلف غذاها به ما کمک کند. در هنگام خرید فر باید به نکات زیر توجه کنید:
نوع فر: بر اساس اولویتهای آشپزی خود، از بین فرهای معمولی، کانوکشن یا ترکیبی یکی را انتخاب کنید. فرهای کانوکشن هوای گرم را برای پخت یکنواخت به گردش در میآورند، در حالی که فرهای ترکیبی همه نوع حالت پختی را ارائه میدهند. نکته دیگر اینکه فر برقی را به فر گازی ترجیح دهید. حرارت ایجاد شده با فر برقی طعم بهتری نسبت به پخت غذا در فرهای گازی ایجاد میکند.
اندازه و ظرفیت: فری را انتخاب کنید که با چیدمان آشپزخانه تطابق داشته و حجم لازم برای غذاهایی که میپزید را داشته باشد. پیکربندی فضای داخلی فر را نیز حتما در نظر بگیرید.
تنوع برنامههای آشپزی: برای اطمینان از اینکه فر، امکان تهیه غذاهای مختلف را داشته باشد، وجود برنامههای مختلف مانند پختن، کبابکردن، برشتهکردن و یخ زدایی را در فر بررسی کنید. به دنبال برنامههای تخصصی مانند هواپز یا پخت پیتزا برای کارهای خاص در آشپزی باشید.
بهرهوری انرژی: برچسب انرژی و عملکرد پخت و پز فر را بررسی کنید. فری را انتخاب کنید که مصرف انرژی کمتری داشته باشد و هزینههای آب و برق را در طول زمان کاهش دهد.
4. بررسی سینک
سینک آشپزخانه جایی است که کارهای آماده سازی غذا، شستن ظروف و تمیزکردن در آن انجام میشود. همین سبب میشود که سینک یکی از اجزای کلیدی هر آشپزخانهای باشد. در هنگام انتخاب سینک آشپزخانه باید به چند نکته توجه کنید:
ضخامت ورق مناسب: سینک در بازار ایران عمدتا از جنس استیل با ضخامت ورق 6/0 تا 2 میلیمتر و حتی بیشتر است. سینکی را انتخاب کنید که علاوه بر پاسخدهی به نیازهای زیبایی شناختی و کاربردی آشپزخانه شما، حداقل یک میلیمتر ضخامت را داشته باشد تا علاوه بر دوام بالا، به هنگام جاری شدن آب در آن سر و صدای کمتری ایجاد کند.
اندازه و پیکربندی: اندازه آشپزخانه و تعداد لگنهای سینک که برای شستن ظروف، خیساندن قابلمهها و تهیه غذا نیاز دارید را در نظر بگیرید. معمولا کاربران ایرانی برای آشپزخانههایی که فضای خیلی کوچکی نداشته باشند، از انتخاب سینکهای دولگنه رضایت بیشتری دارند و همزمان کارهای متنوعتری را میتوانند انجام دهند.
چگونگی نصب: بر اساس جنس رویه کابینتها و سلیقه خود، بین انواع سینک روکار، توکار یا فلاش مونت تصمیم بگیرید کدامیک را انتخاب کنید. امروزه سینکهای توکار مشتری بیشتری دارند، فلشمونتها خاصتر و گرانتر هستند و انواع روکار هم سنیترین شکل سینکها را تشکیل دادهاند.
لوازم جانبی: سینکهایی که قابلیت استفاده از لوازم جانبی مانند آبچکان، تخته برش، میوهشور، جامایع و … را میدهند، کمک میکنند تا عملکرد و سازماندهی بیشتری هنگام استفاده از سینک در آشپزخانه داشته باشید.
دوام و نگهداری: سینکی را انتخاب کنید که بادوام و مقاوم در برابر لکه و خراش باشد و بهراحتی تمیز شود. خرید یک سینک استاندارد با ضخامت ورق بالاتر، خیال شما را از این بابت آسوده میکند.
در پایان تأکید میکنیم که انتخاب لوازم آشپزخانه مناسب نیاز به بررسی دقیق عواملی مانند اندازه، پیکربندی، ویژگیها و زیبایی دارد. با ارزیابی اولویتهای خودتان در آشپزی، فضای مورد نیاز و محدودیت های بودجه، میتوانید تصمیمهایی آگاهانه برای تجهیز یک آشپزخانه کاربردی و شیک بگیرید که نیازهای شما را برآورده کند و تجربه آشپزی شما را افزایش دهد.
خرید لوازم آشپزخانه بهتر با استفاده از این راهنما، هدف از انتشار این مقاله کاربردی بود. با این حال ممکن است احساس کنید که به مشاوره خرید لوازم آشپزخانه نیاز دارید. در این صورت تماس با روابط عمومی یا نمایندگیهای فروش محصولات کن در سراسر کشور، راهی مطمئن برای خرید تجهیزات آشپزخانه با کیفیت برتر، لوازم آشپزخانه مناسب برای فضای کوچک و بهویژه خرید لوازم آشپزخانه با قیمت مناسب خواهد بود.